Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Проф. д-р Љупчо Лековски 
Хирург  уролог Урологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2009 Професор - Медицински факултет во Скопје
Универзитет„Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија 2006 Стручна едукација по лапарoскопска хирургија
Универзитетска клиника „Elizabetiner Krankenhaus“ во Линц Австрија 2004 Доцент - Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р. Македонија 2002 Докторира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р. Македонија 1998-1999, 2004 Стручното усовршување во лекувањето на малигномите на урогениталниот тракт,а посебно на карцином на простата.
„Allgemeines Krankenhaus “ во Виена - проф.д-р M.Marberger, 1993-1994 Стручно усовршување во сите области на конвенционалната и ендоскопската урологија.
SACOW,„Toronto Sick Kids Hospital“ - Канада - Проф.д-р B.Churchill , „ St.Lukes Roosvelt Memorial Hospital“ - Њујорк , проф д-р D.Waughan 1990 Специјализира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија 1982 Дипломира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за урологија 1984 -2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за урологија - Скопје

Странски Јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language