Информации за Лекар


Проф. д-р Љупчо Лековски 
Хирург  уролог Урологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2009 Професор - Медицински факултет во Скопје
Универзитет„Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија 2006 Стручна едукација по лапарoскопска хирургија
Универзитетска клиника „Elizabetiner Krankenhaus“ во Линц Австрија 2004 Доцент - Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р. Македонија 2002 Докторира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р. Македонија 1998-1999, 2004 Стручното усовршување во лекувањето на малигномите на урогениталниот тракт,а посебно на карцином на простата.
„Allgemeines Krankenhaus “ во Виена - проф.д-р M.Marberger, 1993-1994 Стручно усовршување во сите области на конвенционалната и ендоскопската урологија.
SACOW,„Toronto Sick Kids Hospital“ - Канада - Проф.д-р B.Churchill , „ St.Lukes Roosvelt Memorial Hospital“ - Њујорк , проф д-р D.Waughan 1990 Специјализира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија 1982 Дипломира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за урологија 1984 -2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за урологија - Скопје

Странски Јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language