Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар

Образование

2005 Радикална абдоминална хистеректомија и лапароскопска радикална хистеректомија кај ЦК .
Weimar, Germany, kaj Prof. Hoeckel и Prof. Schneider, 2000 Доцент - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1999 Докторира - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1998 лапароскопска colposuspension
Copenhagen, Denmark, kaj Prof. Mouritsen, 1998 Минимално инванзивна хирургија во урогинекологијата (TVT, TOT , sacrospinous suspension - vault prolaps на вагината),
Универзитетската клиника во Шверин, Германија, кај Prof. Petri, за 1996 Aбдоминална радикална хирургија кај ЦК
Универзитетската Клиника во Лајден, Холандија кај Prof. Trimbos 1994 Eхосонографија во урогинекологијата и уролошки деривации кај напреднат интерститијален цистит
Универзитетската уролошка клиника, во Маастрихт, Холандија, - Prof. Jangnekt, 1993 Eдукација во абдоминалната радикална хистеректомија при цервикален карцином (ЦК);
Универзитетска болница “Pittie Salpetrierre”, Париз 1992 TVT, TOT, laparoskopska colposuspensiјa I laparoskopska histerektomija
Универзитетска болница Оулу, Финска 1989 Специјалист по гинекологија и акушерство Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1981 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 – сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за гинекологија и акушерство 2001 – 2010 Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ - Скопје
Началник на Оддел за урогинекологија и пелвична статика 1983 – 2001 Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за гинекологија и акушерство – Скопје

Членства

Здружението на обстетричари и гинеколози на Македонија, Здружението за урогинекологија и реконструктивна пелвична хирургија на Македонија, IUGA ( Интернационалната асоцијација за урогинекологија ), ICS ( Интернационалната асоцијација за континенција ), MIPS (Медитеранска асоцијација за инконтиненција и пелвична дисфункција ), IGCS (Интернационалната асоцијација за гинеколошки канцер), ESGO ( Европската асоцијација за гинеколошкаонкологија), AAGL ( Америчката асоцијација на гинеколошки лапроскописти ), ESGE ( Европската асоцијација за гинеколошка ендоскопија ), MESGE ( Средно-источна асоцијација за гинеколошка ендоскопија).

Странски јазици

Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language