Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Билјана Црцарева
Специјалист по нуклеарна медицина Нуклеарна медицина
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Образование

2011 – во тек Докторски студии - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 2010 Специјалист по нуклеарна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 2008 Магистер по медицински науки – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 2003 Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно искуство

2014 – во тек Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за нуклеарна медицина 2005 - 2014 Институт за патофизиологија и нуклеарна медицина – Медицински факултет
Лекар специјалист, асистент по патофизиологија и нуклеарна медицина 2003 - 2005 Институт за патофизиологија и нуклеарна медицина – Медицински факултет
Волонтер, лекар

Членства

Македонско лекарско друштво
Здружение по нуклеарна медицина на РМ
Европска асоцијација по нуклеарна медицина (EANM) 
Интернационална агенција за атомска енергија (IAEA)

Награди

Сертификат за работа на хибридни машини SPECT/CT и PET/CT - Италија 2013
Сертификат од областа на инфекции и инфламации и нуклеарна медицина – Холандија 2008
Награда за најдобар студент на медицинскиот факултет – 2003 
Најдобар асистент за: 2004,05,06,07,08,09,10,11,12,13,14 година

Странски јазици

Англиски
Италијански

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language