Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Дева Петрова 
Онколог радиотерапевт Онкологија и радиотерапија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2012 - сега

Докторски студии - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2011

Aсистент по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2008

Помлад асистент по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2005

Специјалист по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2000

ESTRO /IAEA – обука во областа на радиологијата
Братислава, Словачка

1996

Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2013 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“ 
Оддел за онкологија и радиотерапија, шеф на оддел 2009 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија – Скопје, отсек за третман на карцином на дојка, шеф
2000 - 2013
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија - Скопје

Членства

- Здружението на онколози и радиотерапевти на Република Македонија
- Европската асоцијација на медицински онколози - ЕСМО.

Странски јазици

-Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language