Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Проф. д-р Зоран Трајковски
Специјалист радиолог Радиологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1998 Општ практикант, доктор по медицински науки - Институт за радиологија – Скопје, 
Професор по радиологија 1999 Пост дипломски студии по "Health management teachers training course"
"Haynal Imre" Universty of health sciences, Будимпешта, Унгарија 1996 Oддел за педијатриска радиологија, Dr F. Guidanchet P.D.
CHUV, Лаусане – Швајцарија 1985 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за Радиологија – општа и педијатриска радиологија, консултант по радиологија 1997 - 2009 Универзитетски Клинички Центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, шеф на оддел за педијатриска радиологија и интервентна неваскуларна радиологија 1992 - 1997 Универзитетски Клинички Центар - Скопје
Институт за радиологија – Оддел за педијатриска радиологија , радиолог 1989 - 1992 Универзитетски Клинички Центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, радиолог на обука 1985 – 1988 Универзитетски Клинички Центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, општ практикантологија , Специјалист по гинекологија и акушерство

Публикации

"Urgent Neonatal Abdominal Surgery - Clinical and Radiological Aspects," – Петровски. M. & Трајковски З. издадени во Скопје - 1998 "Skeletal Dysplasias and other Growth DisturbancesГучев З. & Трајковски З. издадени во Скопје - 2000 "Lethal Skeletal Dysplasias" Trajkovski Z. издадени во Скопје - 2000 "Appendicitis, Ultrasound Diagnostics and Differential Diagnoses"- Трајковски З. Менора, 2001, Скопје Издадени многу артикли во разни научни списанија

Член

- Здружение на радиолози на Р. Македонија (Macedonian Radiological Association) - Комора на лекари на Р. Македонија (Macedonian Medical Bar Association) - Здружение на детски хирурзи на Р. Македонија(Association of Pediatric Surgeons of Macedonia)

Странски Jазици

- Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language