Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Проф. д-р Јовица Угриновски
Неврохирург Неврохирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1993 Медицински факултет – Скопје редовен професор по неврохирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1983 Доктор по неврохирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет„Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1978 - 1979 Усовршување од областа на неврохирургијата
L’Hopital Pitie – Париз, Оддел за неврохирургија Постдипломски курсеви на EANS
Монпеље, Манчестер, Братислава 1975 Специјалист по неврохирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1970 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина„
Оддел за неврохирургија, неврохирург 1979 - 1980 Општа болница – Дерна , Либија
Оддел за неврохирургија, специјалист по неврохирургија 1970 - 1975 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за неврохирургија , специјализант

Членсва

-Европска асоцијација на неврохируршки здруженија ( European Association of Neurosurgical Societies -EANS)

Странски Jазици

- Англиски, француски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language