Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Проф. д-р Јордан Савески
Специјалист трауматолог Трауматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1995 Професор по предметот хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1990 Супспецијалист по трауматологија -Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1985 Вонреден професор по предметот хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1984 Доктор по медицински науки – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1975 Медицински факултет – Скопје, aсистент по предметот хирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1975 Специјалист по хирургија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1969 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за трауматологија 2005 -2006 Универзитетски клиинички центар - Скопје
Клиника за трауматологија, шеф на клиника 2001 -2004 Медицински факултет – Скопје - декан
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1999 - 2001 Медицински факултет – Скопје - декан
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1999 Универзитетски клиинички центар - Скопје
Клиника за трауматологија, шеф на клиника 1997 - 1999 Универзитетски клиинички центар - Скопје
Клиника за хирургија, шеф на клиника 1997 Македонско здружение на хирурзи по трауматологија и ортопедија
претседател 1995 Универзитетски клиинички центар - Скопје
Хируршки клиники, шеф на оддел 1990 - 1994 Вице-декан –Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје 1989 Македонското здружение на хирурзи, 
претседател 1989 Универзитетски клиинички центар - Скопје
Клиника за трауматологија, шеф на оддел

Странски едукации и тренинг

-1980: “Vahda” Hospital Derna, Libya. -1981: ²Exchange Visitor Program² N P-1-0577 Ohio State University College of Medicine, Riverside Methodist Hospital, Columbus, Ohio. Cook County Hospital, Chicago Illinois, traumatology. -1988: Medizinische Hohschule Unfall Chirurgische-Klinik Hanover, Germany. -1989: Department of Orthopaedics and Traumatology, Helsinki University Central Hospital, Helsinki, Finland. -1990: Riversade Methodists Hospital Columbos, Ohio. -1995 Riversade Methodists Hospital, Grant Medical Center Trauma Center I level, Columbos, Ohio. - 1999: BG Trauma Clinic, Ludwigshafen - 2001: BG Trauma Clinic, Ludwigshafen

Награди

-1980: SFR Yugoslavia-silver medal for health and education.

-Macedonial Medical Association- many medals for health and education. -1998: Medical Faculty- medal for contribution in the improvement of the education -1998: University "Sts. Cyril and Methodius"-medal for affirmation of the University. -2004: "11 Oktomvri" award-the highest social acknowledgement for outstanding achievement for Republic of Macedonia on the field of science and education. -2005: " Sts. Cyril and Methodius" award for affirmation of the University "Sts. Cyril and Methodius" and the Medical Faculty and promotion of the education. - 2007: Medical Faculty-medal for contribution in the improvement of the education.

Членства

-1989 , President of Macedonian Association of Surgeons; -American Association of Orthopaedic Surgeons (AAOS) -European Association of Orthopaedic and Trauma Surgeons, -European Association for Emergency Surgery and Traumatology, -Alumni AO Association (Switzerland), -Yugoslav Association of Orthopaedic and Trauma Surgeons, -Bulgarian Orthopaedics and Trauma Association (Honored Member) - AO Spine -Serbian Orthopaedic – Traumatologic Association – SOTA (Honored Member) -Israel Orthopaedic Association – IOA (Honored Member)

Конгреси и Организации

-Several Macedonian and Yugoslav Congresses (President, member of organizing committees); - Vice President of the First Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Skopje, 1999; -President of the Second Congress of MacedonianSurgeons-Ohrid, 2000; -President of the Second Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Ohrid, 2002. -President of the Third Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Ohrid, 2009. -President of the 9th Annual Meeting of theSpine Experts Group, Skopje, 2011

Публикации

- Polytrauma care-Neurosurgery;1989, - Shock-Cardiopulmonary resuscitation; 1994 - First aid and protection; 1996 - Contemporary approach to diagnostics and therapy in medicine 2000-Head Editor of Surgery-Prof. Dr. Jordan Saveski, - Fractures of pelvic ring and acetabulum;2003, - Spinal injuries, 2006, - Open fracturesand gunshot injuries (in press)

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language