Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Камелија Бушљетиќ
Пулмоалергологија Пулмологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2004 Магистер по пулмо-алергологија „Маркери за системско воспаление на ХОББ“
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2000 Супспецијалист по интерна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1998 Специјалист по интерна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1993 Медицински факултет, асистент по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1989 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

 

2013

Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за пулмоалергологија

2011 Универзитетски Клинички Центар Скопје, Р. Македонија
Клиника за пулмоалергологија, дијагноза и третман на опструктивна Sleep apnea, 2010 Универзитетски Клинички Центар Скопје, Р. Македонија
Клиника за пулмоалергологија, неинвазивна вентилација 2002 Универзитетски Клинички Центар Скопје, Р. Македонија
Клиника за пулмоалергологија, оддел за функционално испитување на белите дробови, шеф на оддел 1992 - 2013 Универзитетски Клинички Центар Скопје, РМакедонија
Клиника за пулмоалергологија

Член

- 1992 - Здружение на лекари на Р. Македонија - 1998 - Европското респираторно здружение - 1999 - Европската академија за алергологија и имунологија (EAACI) - 2001 - Респираторно здружение на Р. Италија - 2002 - Респираторноп здружение на Р. Турција - Национален делегат на Р. Македонија во Европско респираторно здружение ( ERS )

Странски Јазици

- Англиски, италијански

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language