Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Лилјана Муратовска
Специјалист по нуклеарна медицина Нуклеарна медицина
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2008 Усовршување во областа на молекуларно снимање и нуклеарна медицина
Болоња, Италија 2007 EANM усовршување по ПЕТ/КТ во областа на онкологијата
Виена, Австрија 2004 Специјалист по нуклеарна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 2003 IAEA усовршување за Производство и контрола на радиофармацевтски препарати
Католички Универзитет – Рим, Италија, Оддел за нуклеарна медицина 2003 Регионален курс за примена на радионуклидни техники во нефро-урологијата
(ESNM- Европски факултет за нуклеарна медицина) Лимасол, Кипар 1999 Регионален курс за примена на радионуклидни техники во нефро-урологијата
(ESNM- Европски факултет за нуклеарна медицина)Љубљана, Словенија 1994 Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка Болница Аџибадем Систина
Оддел по нуклеарна медицина, специјалист по нукллеарна медицина 1997 - 2010 Институт по патофизиологија и нуклеарна медицина – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Членства

- Здружение на лекари на Македонија - Македонска лекарска комора - Здружение за нуклеарна медицина на Р. Македонија - Македонско здружение за физиологија и антропологија - Европско и светско здружение за нуклеарна медицина

Публикации

Ко-автор на книга со вежби за општа и специјална патофизиологија за студентите на општа медицина, 2006.

Странски јазици

- Англиски
- Италијански

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language