Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Љупчо Стојковски
Специјалист по нефрологија Нефрологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2007 Примариус
Министерство за здравство на Република Македонија 2007 Континуирана развојна програма за здравствени менаџери
Министерство за здравство – Р. Македонија 2006 Супспецијализација по нефрологија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1999 Магистер по нефрологија, Медицински факултет – Скопје,
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1996 Перитонеална дијализа
Клинички центар,Љубљана, Словенија 1995 Трансплант координатор
Клиничка болница, Барселона, Шпанија 1994 Специјалист по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1989 - 1994 Медицински факултет – Скопје, специјализант по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1988 - 1990 “Controlled, clinical study on the influence of subcutaneous rh – EPO therapy on morbidity and tolerance in hemodialyzed patients with end-stage renal disease (ESRD)
Member of the team for protective multicentre project – Mannheim, Germany 1986 - 1987 Медицински факултет – Скопје, стажант
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1985 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2011 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Медицински директор, 2012 2010 Специјална болница за нефрологија – „Диамед“ – Скопје, Р. Македонија
Медицински директор 2000 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за нефрологија, Оддел за перитонеална дијализа, шеф на оддел, специјалист нефролог 1992 - 2008 Медицински факултет – Скопје, асистент по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1988 – 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за нефрологија, нефролог

Членство

- Член на лекарското друштво на Македонија(Member of the Macedonian Medical Association) - Член на Здружението на нефрологија на Македонија(Member of the Macedonian Nephrology Association) - Член на Еропската ренална асоцијација и Европската асоцијација за дијализа и трансплантација (Member of the European Renal Association (ERA) and European Dialysis and transplantation Association (EDTA))

Странски Јазици

- Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language