Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Маја Каличанин Марковска
Специјалист  ортопед Ортопедија и трауматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2008 Асистент по ортопедија, Медицински факултет, 
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2002 Специјалист по ортопедија на Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2002 Ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести
Столзалпе, Австрија – Проф. д-р Р. Граф 1994 Медицински факултет – Скопје, Р Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за ортопедија и трауматологија 1995 - 2010 Клиника за ортопедски болести - Скопје
Универзитетски Клинички центар - Скопје

Сертификати

- Сертификат за ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести во Столзалпе, Австрија – Проф. Д-р Р. Граф - Европска диплома за детска ортопедија - 2013

Членство

-          МАДОТ, EFFORT, BUON, ISTMUS, МЛД, ЛКМ, Црвен Крст на Македонија

Странски Јазици

- Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language