Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

 

Информации за Лекар


Д-р Маја Стојчевска Чапова 

Специјалист радиолог Радиологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Образование

2003 Специјалист по радиологија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 1995 Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за дијагностичка и интервентна радиологија 2009 - 2010 Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ - Скопје
радиолог 2007 - 2009 Приватна болница Ремедика
Оддел за радиологија, радиолог 2006 - 2009 Вондреден професор, Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 1998 - 2007 Универзитетски клинички центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, шеф на одделот за дијагностика кај жените, радиолог

Дополнителна едукација

- 1997 – Колор доплер ултразвук, Сименс Ерланген, Германија - 2000 – Грац Туториал – Грац Австрија - 2001 – EUSOBI, Виена, Австрија - 2003 - EUSOBI, Виена, Австрија - 2004 – ECR – Виена, Австрија - 2005 - ЕSMRMB – Луцерн, Швајцарија - 2006 – ECR - Виена, Австрија - 2007 – IBUS, Цирих, Швајцарија - 2008 - ECR – Виена, Австрија - 2008 - EUSOBI, Виена, Австрија - 2008 – дијагностика на дојка, Њу Јорк, САД - 2009 – Курс по мамографија, Табар, Болоња, Италија - 2011 - ECR – Виена, Австрија - 2012 - ECR – Виена, Австрија - 2012 – Курс по EUSOBI – и MRI на дојка, Барселона, Шпанија - 2013 - ECR – Виена, Австрија - 2013 – EDBI – Европска диплома за дијагностика на дојка

Членство

- ESR - EUSOBI

Странски Јазици

Англиски, Германски и Француски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language