Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Митко Караѓозов
Специјалист по торако-васкуларна хирургија Торако – васкуларна хирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2003 Магистер - Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1997 Усовршување во Васкуларна хирургија
„Клиника им Парк“ – Проф.д-р Кугелмаер - Цирих,Швајца рија 1995 Усовршување во кардио-васкуларна хирургија
ВМА – Проф. д-р Јабланов - Белград, Србија 1992 - 1994 Kардио-васкуларна хирургија
Клиника „Св. Катерина“ - Проф. д-р А.Чирков - Софија, Бугарија 1988 Специјалист по општа хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1983 Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за торако-васкуларна хирургија 1984 - 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за торако-васкуларна хирургија

Сертификати

- Сертификат за ласерски третман на вени – д-р Шиковец - Сертификат за пластична реконструкција на дојки – Универзитетска клиника во Будимпешта - Сертификат за кардиоваскуларна хирургија – Проф. д-р Чирков

Членство

- Европска асоцијација за кардиоваскуларна хирургија - Здружение на македонски хирурзи - Здружение на лекари на Мaкедонија

Странски Јазици

-Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language