Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


Д-р Славица Кралева
Онколог  радиотерапевт Онкологија и радиотерапија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1998 - 1999 Институт за радиотерапија и онкологија - Скопје 1997 Специјалист по онкологија и радиотерапија
Здравствена универзитетска установа – „Сарт Тилман“, Лиеж, Белгија 1993 - 1997 Здравствена универзитетска установа „ Сарт Тилман“, Лиеж, Белгија
Оддел за радиотерапија, специјализант 1991 - 1992 Здравствена универзитетска установа „Бретоно“, Тур, Франција
Оддел за радиотерапија 1990 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2013 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за радиотерапија и онкологија 2010 - 2013 Универзитетски клинички центар - Скопје
Оддел за третман на тумори на ЦНС, кожа и коски 2000 - 2010 Институт за радиотерапија и онкологија - Скопје
Оддел за третман на тумори на дојка и бели дробови

Публикации

VERIFICATION OF SETUP ACCURACY USING ELECTRONIC PORTAL IMAGING DEVICE IN BREAST CANCER PATIENTS TREATED WITH VIRTUALLY SIMULATED, 3D MONOISOCETRIC RADIOTHERAPY TECHNIQUE. S.Kraleva, S.Smickoska, I.Stojkovski, V.Krstevska, O.Arsovski, E.Stojkovska, M.Popova. Proceedings of 6th Congress of Balkan Union of Oncology, 13-16 September, Sofia Bulgaria. Dr. Igor Stojkovski (M.D.) CAPECITABINE MONOTHERAPY AS SECOND LINE CHEMOTHERAPY IN PATIENTS WITH LIVER METASTASES FROM BREAST I.Stojkovski, S.Smickoska, S.Kraleva, O.Arsovski, V.Krstevska, N.Vasev. Proceedings of 6th Congress of Balkan Union of Oncology, 13-16 September, Sofia Bulgaria. CONCOMITANT 3D-RADIOTHERAPY (3D-RT) WITH CISPLATIN (P) FOR ADVANCED PARANASAL SINUS CARCINOMA. S. Crvenkova, K. Valentina, S. Kraleva and I. Stojkovski, Journal of Clinical Oncology, 2005 ASCO Annual Meeting Proceedings. Vol 23, No 16S (June 1 Supplement), 2005: 5608 CHEMOTHERAPY WITH ORAL CAPECITABINE IN METASTATIC BREAST CANCER: SINGLE INSTITUTION EXPERIENCE. Slavica Kraleva, Snezana Smickoska, Igor Stojkovski, Meri Pesevska. Annals of Oncology, Volume 16, 2005 Supplement 2 page ii276

Член

- Македонско здружение на радиотерапевти онколози, БУОН

Странски Јазици

Англиски , француски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language