Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Информации за Лекар


д-р Соња Петковска
Специјалист по медицинска нуклеарна физика Онкологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2011 Магистер по електротехнички науки - Факултет за електротехника и информациски технологии
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 2008 Програма - IMRT
Клиника за радиотерапија, „Clinic St. Elisabeth” Намур, Белгија 2004 Специјалист по медицинска нуклеарна физика – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 2003 Програма TPS
Оддел за радиотераписка физика, Универзитетска болница „ Gasthuisberg “, Лувен, Белгија 1989 - 1990 Наставна физика - Природо-математички факултет – Скопје, професор
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 1987 Применета физика – Институт за физика - Природо-математички факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2013 – сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за онкологија и радиотерапија 1999 - 2013 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за радиотерапија и онкологија, Медицински физичар 1989 - 1999 Приватно училиште
Професор по физика и математика

Членства

- Македонско здружение за медицинска физика и биомедицински инженеринг, претседател

Странски Јазици

-  Англиски, француски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language