Нашиот професионален тим ќе ви го овозможи најбезбедниот и најефикасен третман во борбата со канцерот. Дозволете да бидеме ваша поддршка и заедно да создадеме нов свет на надеж, верба и љубов кон животот.

 

ЖИВОТ СО КАНЦЕР

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД ONLINE

 

НАШИОТ ТИМ
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ располага со високостручен тим професионалци со долгогодишно искуство од сите области на медицината. Долгогодишното искуство надополнето со врвната медицинска опрема влева сигурност и доверба кај нашите пациенти чиј број секојдневно се зголемува.


  • Д-р Лилјана Муратовска 
    Специјалист по нуклеарна медицина
    Нуклеарна медицина

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прочитај повеќе

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во Центарот за онкологија и радиотерапија нуди интегративен модел во лекување на пациентите со канцер. Со помош на врвна технологија овозможуваме рана дијагноза и современ третман на пациентите со канцер.

На едно место може да добиете континуирана грижа и третман од нашиот тим кој вклучува хирурзи, онколози, радиотерапевти, психолози, нутриционисти, кои се дел од овој интегративен модел. Докажаниот тим на искусни доктори ќе ви помогне да ги зголемите резултатите од терапијата и успешно да ги надминете несаканите ефекти од болеста и третманот. За да не дојде до доцнење или прекин на терапијата нашиот интегративен тим ќе ви помогне да го зајакнете вашиот имунитет и сила, кои ќе ви помогнат полесно да ги надминете несаканите ефекти од терапијата. Тука се вклучени контрола на болка, психолошка поддршка за вас и вашето семејство, како и совети за здрава исхрана. Пациентите имаат можност за постоперативна рехабилитација, која е важна алка за брзо заздравување и навремено  започнување со онколошки третман или зрачна терапија.

 

Естетска реконструкција

Во рамките на Центарот на пациентите нудиме и естетска реконструкција на отстранети дојки и тестиси. Реконструкцијата на дојка може да се изведе за време на операцијата на отстранување на туморот или, пак, по завршување на онколошкиот и радиотерапевсткиот третман. За многу пациенти кои го победиле карциномот на дојка реконструкцијата на дојка е вистинскиот избор. Имплантацијата на вештачки тестис позитивно влијае на психата кај мажот и на неговиот физички изглед. Имплантирање може да се изврши за време на операцијата на отстранување на тестисот или подоцна по завршување на лекувањето.

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language