CLINAC

Напредните технолошки апарати кои во современата медицина се користат за третман на ракот, во значителна мера можат да го намалат времето на лекување, а со тоа да го подобрат квалитетот на животот на пациентите. Одредени малигни заболувања  можат и целосно да се излекуваат.

Што е CLINAC?

CLINAC е акцелератор кој се користи во зрачна терапија на карциномите. Овој апарат ефикасно и брзо обезбедува точна доза на зрачна терапија директно  до канцерот. Радиотерапијата на овој акцелератор, постигнува уништување на канцерогените клетки со заштита на околното здраво ткиво. Ова се постигнува со внимателно изработен план на лекување од страна на повеќе специјалисти.

Тумори кај кои може да се спроведе зрачен третман на CLINAC:

Оваа технологија се употребува за третман на сите видови на тумори кај кои постојат индикации за зрачен третман.

  1. Тумори на глава и врат
  2. Тумори на мозок
  3. Тумори на бели дробови
  4. Тумори на дојка
  5. Тумори на простата
  6. Тумори на мочен меур
  7. Тумори на матка
  8. Тумори на желудник
  9. Тумори на ректум
  10. Мекоткивни тумори

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language