Информации за Лекар


Д-р Лилјана Муратовска
Специјалист по нуклеарна медицина Нуклеарна медицина
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2008 Усовршување во областа на молекуларно снимање и нуклеарна медицина
Болоња, Италија 2007 EANM усовршување по ПЕТ/КТ во областа на онкологијата
Виена, Австрија 2004 Специјалист по нуклеарна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 2003 IAEA усовршување за Производство и контрола на радиофармацевтски препарати
Католички Универзитет – Рим, Италија, Оддел за нуклеарна медицина 2003 Регионален курс за примена на радионуклидни техники во нефро-урологијата
(ESNM- Европски факултет за нуклеарна медицина) Лимасол, Кипар 1999 Регионален курс за примена на радионуклидни техники во нефро-урологијата
(ESNM- Европски факултет за нуклеарна медицина)Љубљана, Словенија 1994 Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка Болница Аџибадем Систина
Оддел по нуклеарна медицина, специјалист по нукллеарна медицина 1997 - 2010 Институт по патофизиологија и нуклеарна медицина – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Членства

- Здружение на лекари на Македонија - Македонска лекарска комора - Здружение за нуклеарна медицина на Р. Македонија - Македонско здружение за физиологија и антропологија - Европско и светско здружение за нуклеарна медицина

Публикации

Ко-автор на книга со вежби за општа и специјална патофизиологија за студентите на општа медицина, 2006.

Странски јазици

- Англиски
- Италијански

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language