Информации за Лекар

Д-р Владимир Аврамовски
Специјалист по дигестивна хирургија

Дигестивна хирургија
Аџибадем Систина 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2000 Специјализација по хирургија – Медицински факултет - Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2009 Католички универзитет Лувен, Универзитетска клиника Сен - Лук, Брисел, Хепатобилиопанкреатична хирургија и црнодробна трансплантација - Prof. J.F. Gigot и Prof. Jan Lerut 2000 Универзитет во Болоња St. Orsola Ospedele - проф. Alighieri Mazzioti Хирургија на црн дроб, црнодробна трансплантација 1994 Медицински факултет - Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“ Оддел за дигестивна хирургија, хирург 1996 - 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје Клиника за дигестивна хирургија, хирург 1994 - 1996 Универзитетски клинички центар - Скопје Клиника за дигестивна хирургија, волонте

Член

-Европско здружение за органска трансплантација ESOT (European Society for Organ Transplantation)

Сертификати

-ESOT Student Travel Grants 2008 за континуиран придонес во заедницата на органска трансплантација

Јазици:

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language