Информации за Лекар


Д-р Васко Василевски
Специјалист по гастроентерохепатологија

Гастроентерохепатологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1998 Супспецијалист по гастроентерохепатологија - Медицински факултет - Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1986 Медицински факултет – Скопје, доктор по медицински науки Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1979 Специјалист по интерна медицина - Медицински факултет - Скопје Универзитет „ Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1972 Медицински факултет - Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 -сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“ Оддел за гастроентерохепатологија 1999 - 2003 Универзитетски клинички центар - Скопје Клиника за гастроентерохепатологија, директор 1977 -2010 Универзитетски клинички центар - Скопје Клиника за гастроентерохепатологија 1973 - 1977 Универзитетски клинички центар - Скопје Клиника за интерна медицина

Членства

Светска организација за гастроентерологија Европска асоцијација за гастроентерохепатологија Медитеранска организација за гастроентерохепатологија Македонска асоцијација на гастроентерохепатолози Македонско лекарско здружение

Странски јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language