Информации за Лекар


Д-р Драган Христов
Специјалист ортопед Ортопедија и трауматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Образование

2002

Имплантација на ендопротези на колено 
Ендоклиника - Хамбург, Германија

2001

Имплантација на ендопротези на колено
Ортопедска клиника во Будимпешта

1992

Специјалист по ортопедија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

1989

Институт за детска ортопедија
Г.И Турнер“ Санкт Петерсбург, Русија

1983

Медицински факултет – Скопје, Р Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега

Клиничка болница „Аџибадем Систина“ 
Оддел за ортопедија и трауматологија, раководител

1985 - 2010

Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за ортопедија - Скопје

Странски јазици

-Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language