Информации за Лекар


Проф. д-р Јовица Угриновски
Неврохирург Неврохирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1993 Медицински факултет – Скопје редовен професор по неврохирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1983 Доктор по неврохирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет„Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1978 - 1979 Усовршување од областа на неврохирургијата
L’Hopital Pitie – Париз, Оддел за неврохирургија Постдипломски курсеви на EANS
Монпеље, Манчестер, Братислава 1975 Специјалист по неврохирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1970 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина„
Оддел за неврохирургија, неврохирург 1979 - 1980 Општа болница – Дерна , Либија
Оддел за неврохирургија, специјалист по неврохирургија 1970 - 1975 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за неврохирургија , специјализант

Членсва

-Европска асоцијација на неврохируршки здруженија ( European Association of Neurosurgical Societies -EANS)

Странски Jазици

- Англиски, француски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language