Информации за Лекар


Д-р Љупчо Стојковски
Специјалист по нефрологија Нефрологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2007 Примариус
Министерство за здравство на Република Македонија 2007 Континуирана развојна програма за здравствени менаџери
Министерство за здравство – Р. Македонија 2006 Супспецијализација по нефрологија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1999 Магистер по нефрологија, Медицински факултет – Скопје,
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1996 Перитонеална дијализа
Клинички центар,Љубљана, Словенија 1995 Трансплант координатор
Клиничка болница, Барселона, Шпанија 1994 Специјалист по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1989 - 1994 Медицински факултет – Скопје, специјализант по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1988 - 1990 “Controlled, clinical study on the influence of subcutaneous rh – EPO therapy on morbidity and tolerance in hemodialyzed patients with end-stage renal disease (ESRD)
Member of the team for protective multicentre project – Mannheim, Germany 1986 - 1987 Медицински факултет – Скопје, стажант
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1985 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2011 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Медицински директор, 2012 2010 Специјална болница за нефрологија – „Диамед“ – Скопје, Р. Македонија
Медицински директор 2000 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за нефрологија, Оддел за перитонеална дијализа, шеф на оддел, специјалист нефролог 1992 - 2008 Медицински факултет – Скопје, асистент по интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1988 – 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за нефрологија, нефролог

Членство

- Член на лекарското друштво на Македонија(Member of the Macedonian Medical Association) - Член на Здружението на нефрологија на Македонија(Member of the Macedonian Nephrology Association) - Член на Еропската ренална асоцијација и Европската асоцијација за дијализа и трансплантација (Member of the European Renal Association (ERA) and European Dialysis and transplantation Association (EDTA))

Странски Јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language