Информации за Лекар


Д-р Оливер Јовковски
Специјалист пулмоалерголог Пулмоалергологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2009 Медицински факултет – Катедра за интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија, асистент 1999 Медицински факултет – Катедра за интерна медицина
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија, помлад асистент 1997 Дипломира на Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2011 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за пулмологија и алергологија 2009 -2011 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за пулмологија и алергологија – Оддел за бронхоскопија, шеф на оддел 1997 - 2011 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за пулмологија и алергологија – Оддел за инвазивна дијагностика

Странски Јазици

-Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language