РАДИОЛОГИЈА

Навремената и точна радиолошка дијагноза е суштински дел во одлучувањето како треба да се одвива лекувањето. Современите техники и напредната технологија, како и искусниот радиолошки персонал се од огромно значење при радиолошко дијагностицирање на малигните болести. Благодарение на оваа опрема, искусниот тим радиолози во „Аџибадем Систина“ нуди најсовремени услови за дијагноза и третман на пациентите со канцер.

Медицински апарати за дијагноза достапни во Киничката болница „Аџибадем Систина“

• МР (магнетна резонанца)
• 3-Тесла интраоперативна МР
• 1,5 Тесла МР
• Отворена MР
• Компјутеризирана томографија
• 2 x 64 slice компјутеризирана томографија со двоен извор
• 64-slice компјутеризирана томографија
• 16-slice компјутеризирана томографија
• DSA (дигитална суптракциона ангиографија)
• Дигитална мамографија
• Дигитална томосинтеза за дојка
• Дигитален панорамски рендген
• Колордоплер-ултрасонографија
• Ултрасонографија
• ПЕТ/КТ

 

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language