Diagnoza e hershme dhe e saktë është thelbësore për pacientët me sëmundje malinje. Sëmundjet malinje të cilat janë zbuluar në fazë të hershme, kanë gjasa më të mëdha për trajtim të suksesshëm dhe mundësojnë një cilësi më të mirë të jetës. Spitali klinik ‘Acibadem Sistina’ posedon aparaturat, teknikat dhe procedurat më moderne me anë të të cilave zbulohen edhe ndryshimet më të vogla patologjike.  

BIOKIMIA

Tumor markezët janë molekula të cilat në përqendrime më të mëdha në gjak, urinë ose ind tregojnë se pacienti ka tumor. Zbulimi dhe matja e tyre përdoret në diagnostifikimin, si dhe në mjekimin e karcinomës, me qëllim që të vërtetohet suksesi nga terapia.

Lexo më tepër
HISTOPATHOLOGY

Histopathological analysis plays an important role in the diagnosis of malignant diseases, since 70% of those are diagnosed microscopically. Besides setting the diagnosis, histopathology findings provide clear direction in addressing further patient treatment.

Lexo më tepër

DIAGNOZA E HERSHME

Milionë pacientë në botë e sfidojnë kancerin. Kanceri mund të sfidohet, por është e rëndësishme që të zbulohet në kohë.Shumica prej nesh nuk duan të shkojnë në kontroll nga frika se ndoshta mjeku do të zbulojë ndonjë  sëmundje...

Lexo më tepër

RADIOLOGJIA

Qëllimi dhe diagnoza e saktë radiologjike është pjesë thelbësore në vendimmarrjen e mënyrës se si duhet të zhvillohet mjekimi. Teknikat moderne dhe teknologjia e avancuar, si dhe personeli radiologjik me përvojë janë me rëndësi të madhe gjatë diagnostikimit...

Lexo më tepër

PET/KT

Në Spitalin klinik ‘Acibadem Sistina’ është hapur qendra e parë private PET në Maqedoni dhe në rajon. Disponon aparatin PET/CT me anë të së cilit identifikohen tumoret në fazë të hershme dhe përcaktohet nëse këto tumore janë beninje apo malinje.

Lexo më tepër

TESTIMONIALS

Humanizmi është shenja mbrojtëse për “Acibadem Sistina”

source: Hello Magazin Të gjithë e adhurojnë, i mahniten dhe e duan. Por, kur do ta njoftoni personalisht menjëherë do ta kuptoni se pse. Thjesht j… Read More

NEWS & EVENTS

Rezonanca magnetike 3 Tesla do të sjellë një epokë të re në diagnostikim, Dr. Dushko Mihajlloski

Investimi në aparatin më bashkëkohor për rezonancë magnetike 3 Tesla, është edhe një konfirmim i cili tregon që “Acibadem Sistina” është lider në… Read More

MRI 3 Tesla - Një epokë e re në diagnostikim

MRI 3 Tesla është aparati më bashkëkohor për rezonancë magnetike, i cili gjendet për herë…

Radiokirurgjia e aparatit revolucionar TRILOGY vetëm në "Acibadem Sistina"

Radiokirurgjia është një lloj i terapisë rrezatuese që përdoret për trajtimin e tumoreve,…

Language