Информации за Лекар


Д-р Митко Караѓозов
Специјалист по торако-васкуларна хирургија Торако – васкуларна хирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2003 Магистер - Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1997 Усовршување во Васкуларна хирургија
„Клиника им Парк“ – Проф.д-р Кугелмаер - Цирих,Швајца рија 1995 Усовршување во кардио-васкуларна хирургија
ВМА – Проф. д-р Јабланов - Белград, Србија 1992 - 1994 Kардио-васкуларна хирургија
Клиника „Св. Катерина“ - Проф. д-р А.Чирков - Софија, Бугарија 1988 Специјалист по општа хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1983 Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за торако-васкуларна хирургија 1984 - 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за торако-васкуларна хирургија

Сертификати

- Сертификат за ласерски третман на вени – д-р Шиковец - Сертификат за пластична реконструкција на дојки – Универзитетска клиника во Будимпешта - Сертификат за кардиоваскуларна хирургија – Проф. д-р Чирков

Членство

- Европска асоцијација за кардиоваскуларна хирургија - Здружение на македонски хирурзи - Здружение на лекари на Мaкедонија

Странски Јазици

-Англиски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language