По дијагностицирањето на канцер, се прашувате – како понатаму ? Дали треба да продолжите со вообичаените активности, дали треба да го промените начинот на исхрана и воопшто начинот на живот?  Има моменти кога ви е неопходна стручна помош за надминување на стравовите и неизвесноста. Центарот за онкологија и радиотерапија ви нуди целосна поддршка за сите аспекти поврзани со вашето секојдневие.

ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА

 Фактот дека имате канцер делува на вашата перцепција и го менува животот. Но, тоа не значи дека треба да се откажате од вашите секојдневни активности.Што е најважно? Правете работи кои ве прават среќни. 

Прочитај повеќе
КОНТРОЛА НА БОЛКА

Присуството на канцер не значи дека ќе чувствувате интензивна болка и дека истата ќе биде постојано присутна . Секој организам има различен степен на толеранција на болка, различна дијагноза, различен стадиум. 

Прочитај повеќе
ПАЛИЈАТИВНА НЕГА 
Грижата за пациентите кои имаат напреден стадиум на болеста и кај кои не се очекува нивно излекување е од особено значење. Таа вклучува грижа кон самиот пациент и неговото семејство со цел да се надминат сите психолошки... 

Прочитај повеќе

 

ШТО Е КАНЦЕР?

Канцер е општо име за група од 100 заболувања. Заедничко за овие болести е тоа што почнуваат со неконтролирано растење на абнормални клетки кои може да ги нападнат другите ткива и органи.

Прочитај повеќе

СИМПТОМИ 

Постојат повеќе од 100 различни типови канцер со различни симптоми. Затоа е невозможно да се одреди група на симптоми кои се карактеристични за оваа болест. 

Прочитај повеќе

ИСХРАНА И КАНЦЕР

Бројни истражувања ја откриваат врската помеѓу исхраната и канцерот. Токму исхраната се смета за примарна причина кај многу видови канцер, како карцином на желудник, дебело црево ...

Прочитај повеќе

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language